keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ajoasiaa: Ostan koppakärryt!

Lainakärreillä viimeistä kertaa 29.9.2014 ja nyt ovat omat kärrit hakusessa
14.10.2014: KÄRRYT LÖYTYNEET!

Laitetaan nyt ilmoitus tännekin. Kesä tuossa ajeltiin lainakärreillä ja nyt kun lainakärrit eivät ole enää saatavilla, on aivan selvää että tarvitsemme omat kärrit. Ajaminen on huippua! 

 • Etsin siis hyväkuntoisia koppakärrejä.
 • Perinteisellä valjastuksella. 
 • Mitä kevyemmät kärrit, sen parempi.
 • Kahden istuttava penkki.
 • Pohjois-Karjalan alueelta, tai kauempaakin jos myyjä voisi tuoda ne meille korvausta vastaan.
 • Budjettimme on mielellään max 500€ mutta ehdoton maximi on 600€

 Ota yhteyttä kommenttikenttään tai sähköpostiin bessie5 @ hotmail.com (ilman välejä)


Muuta ajoon liittyvää:
Koska ajamisen jatkuminen on nyt varmistunut, tilasin myös paremmat kuolaimet ajoon.  Kyseessä ovat valjakkoajoon tarkoitetut postikanget, joissa on suora, mutta taipuisa, omenanmakuinen suuosa ja pelham-tyyliset kankiosat. Tuon pitäisi olla hellempi kuin olympiat ja pelhamit ja oletettavasti mukavampi suussa kuin esim. kovempi ravikuolain crecendo. Myös puoltajaa mietin, mutta niissä suuosa on tosi paksu Skinin pieneen suuhun. Katsotaan onko se tyytyväinen tuohon uuteen postikankeen. En oisi koskaan uskonut joutuvani kuolainostoksille, mutta ei tuon kierroskoneen kanssa uskalla lähteä ajopuuhiin kuolaimettomalla, vielä ainakaan. Ja sen mukaanhan se on mentävä. Sekkiä olen ajatellut myös kokeilla, sain vinkin, että hevonen painaisi sekkiin eikä ohjaan.. Sekki meillä jo on olemassa ja leukalenkki siihen on tulossa myös.

Lainakuolaimemme Olympia ajossa. Antaa hyvän jarrun kovissa vauhdeissa, mutta tuntuu silti olevan liian kova nimittäin Skini on levoton suustaan tuon kanssa
Oliivinivel. Tämä on meidän oma kuolaimemme joka tuli Skinin mukana kun ostin sen. Olen ajanut muutaman kerran tällä mutta ei tässä ole jarrua tarpeeksi. Joudun nojaamaan hirveästi ohjiin.

Sylinterikuolain Billy Allen. Tässä on paljon hyviä ominaisuuksia, suora mutta kiertonivelillä mukautuva kuolain. Tämäkään ei anna tarpeeksi jarrua. Tämä on lisäksi nyt myynnissä kun postikuolain on tilattu, sillä tämä on kooltaan inasen liian pitkä. Sylinterikuolaimet ovat ilmeisesti nyt in kuolain-saralla, joten näitä ei ole ainakaan vaikea myydä :)
Skinillä on mielenkiintoisen hämmentyneitä ilmeitä välillä kuolainten kanssa. tässä on suussa billy allen ja tästä näkee että se voisi istua vielä paremmin

16 kommenttia:

 1. Miksi hevosesi pysyy käsissä ratsastettaessa ilman kuolainta, mutta ajossa menee "hulluksi"? Ei siis tietenkään mitenkään pahalla, mietin vain että tiedätkö syyn. Itseäni kiinnostaa ja ihmetyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se hulluksi mene mutta ei sitä pitelisi riittävän nätisti kuolaimettomilla, tai ainakin tarvitaan vielä totuttelua molemmat että uskallan lähteä kokeilemaan jonkin lenkin -voihan ajatukseni siitä olla vääräkin.

   Minulle on syntynyt semmoinen kuva, että kaikki mikä muistuttaa Skiniä raviurheilusta saa sen tosi kiihtyneeksi ja kierroksille, melkein jopa paniikinomaisen kiihtyneeksi. Jotkin muistot ja opitut asiat aktivoituvat ja sen mielessä on vain "kovempaa, kovempaa, kovempaa, pitää mennä kovempaa". Toivon että se pikkuhiljaa oppisi ottamaan lunkimmin. Pelkkä ravihevosen vastaantulo maastossa saa sen pois tolaltaan. Yksi päivä maastossa tuli vastaan 3v ori kärryjen edessä, joka tietysti ihmetteli ratsukkoa, mutta pysyi suht tyynenä, Skini sen sijaan olisi mieluiten poistunut paikalta.

   Poista
  2. Eli, ihmetyttää minuakin :D

   Poista
 2. Se on ihan yleistä, että ravurit (ei tietenkään kaikki!) menee rauhallisemmin selästä kuin kärryiltä, varsinkin jos niillä ei ole kilpailtu montea. :) Kilpailuvietti, juoksemaan ne on jalostettu ja oppineet, ja varmasti Ruotsin retkikin tekee paljon. Monesti on kuullut ruotsintuonneista sanottavan, että siellä otetaan heti treenissä 'luulot pois' ja moni sieltä tuotu on kova painamaan ajaessa.

  Ostin K:lle kokeeksi fullcheek kolmipalat kuparirollerilla. Treenissä sillä ajettiin tavallisilla kolmipaloilla ja startissa puoltajilla. Tykkää varmaan kun saa jollain leikkiä, kolmipala ei ota niin pahoin matalaan kitalakeen tavallisen nivelen tavoin ja fullcheekeistä saa vähän ohjaustehostinta. K alkoi painamaan tavallisella nivelellä aina vaan enemmän kun teki pahaa. Tuntuu että puoltajankuolain tukkii silläkin koko suun. Harmi ettei Suomesta taida saada omppukuolaimia kuparirollerilla, ne olis joten houkuttelevat kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei tää oo ainot tosiaan vaikkei jokaikinen näin käyttäydykään :D. Ja tää on tietääkseni oppinut painamaan ohjalle jo nuoresta asti, sekin kanssa se on sitte helpompi kuskille. Kyllä sen jotenki selvästi aistii että vanhat kokemukset ja opit pamahtaa sieltä selkärangasta esille kun jokin muistuttaa raviurheilusta.

   Kolmipalat kiinnostavat minuakin, täytyy kattoa mitä tää nyt sanoo tuosta uudesta... Ois saanut kyllä olla suuosa tuossakin ohuempi jotta varmasti mahtuisi. Kuolaimetki on yllättävän kiehtovia, nyt kun semmoselle on tarve ;). Hevosvaruste kuin hevosvaruste, ne on aina kiehtovia ;).

   Poista
 3. Onhan se ihan selvää, että hevosen hallinta on hankalampaa kärryiltä käsin. Ajaessa kuun ei ole pohkeita eikä istunta-apuja käytössä niin tokihan sitä on enemmän ohjien varassa. Minun hevosista kaikilla on ihan mukavat ja leppoisat kokemukset raviurheilusta, mutta silti vain yksi on sellainen että ajamaan uskaltaa lähteä kuolaimettomilla.

  Tuo postikanki on varmasti hyvä vaihtoehto, kun ette starttiin ole menossa - kilpailuissahan se ei ole sallittu kuolain. Kilpailuissasallituista kuolaimista olen itse tykästynyt kolmipalaan litteällä keskiosalla. Sillä menee pidätteet paljon paremmin läpi kuin tavan nivelellä ja on silti varmaan hevosen suussa mukavampikuin joku puoltajankuolain tai crescendo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on ollu ihan oikee ratkaisu, sen mukaan on mentävä miltä tuntuu :). Muutenkin heppa tuntuu epävarmemmalta ajettaessa kun joutuu kohtaamaan "yksin" kaiken ja ihminen tulee vasta siellä parin metrin päässä takana. En yhtään ihmettele ettei jokainen heppa toimi kärryiltä kuolaimettomilla.

   Juu tässä ei onneks tarvi miettiä kilpailukuolaimia :). Jos tarve tulee niin kyllä mekin varmaan kokeillaan tuota kolmipalaa sitten :)

   Poista
 4. Koska netistä löytyy tosi vähän valjastusohjeita, voisit tehdä postauksen perinteisestä ravivaljastuksesta? Ikinä en ole hevosta valjastanut, joten olisi kiva nähdä, miten niinkuin teoriassa ne kaikki tuhat remmiä puetaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hauska idea. Tosin en tiedä olenko oikea ihminen neuvomaan ketään valjastuksessa kun minä valjastan vaan silleen kun nyt sillon joskus 12-13 -vuotiaana opin. Oon ajanu elämässäni vaan 2 vuotta ravihevosia. Mut voishan sitä silleen niinku teoriassa selittää ja pistää hirveet varotustekstit perään että elkää nyt hyvät ihmiset luulko minua ammattilaiseksi ;)

   Poista
  2. Toi on hyvä idea! Minuakin kiinnostaa! Olen nähnyt aika montakin tapaa valjastaa, eikä yksi varmaan ole toista huonompi, jos on vaan perusteltu, miksi näin tehdään. Tosi vähän kuitenkaan löytyy valjastuskuvia, joten eikun postausta kehiin.

   Poista
  3. Kiva kuulla :). Pistetty on pitkän postausidea-listan jatkoksi :D. Inspiraation mukaan toteuttelen sitten. En olekaan ottanut valjastuksesta sinällään kuvia niin täytyypi kattoa pitääkö odottaa että saa tuoreet kuvat vai saisiko olemassa olevista rajattua sopivia.

   Poista
 5. Mä teen sillee, et otan niinku suunnilleen jostain 5 asteen kokosesta sukkapuikosta, leikkaan siit, hion nivelet ja leikkaan sahaan useest kolmipalasiks (hion sit tietty kaikki terävät kohat ja reunat) ja ostan sit viel oikeen kapeet kuolainrenkaat, koska meijn ravuril on oikeest niin kapee ja herkkä toi suu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no jopas olet näpertäjä :D, mikä ettei jos tietää mitä tekee, minulta jäis väliin ;)

   Poista
  2. Heheen kiitti :D. Oot ihana <3 :'D

   Poista
 6. tuota oon aina miettinyt että miksi skinillä on noin hurjan lyhyt häntä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan selvää ole, sille on tapahtunut jotain joskus 2007-2008 välillä. Olisiko hangannut sen katki eikä se enää oikein kasva pituutta :S. Ihan hipihipihiljaa siihen tulee pituutta mutta kanden vuoden aikana puhutaan vaan ehkä parista sentistä mitä on tullut pituutta. Sen sijaan se tuuheutuu kyllä talven aikana ihan kivasti kun hankaus on vähäisempää.

   Kirjoitin aikanaan postauksen Skinin jouhista, jos haluat lukea enemmän :) http://skyfighter96.blogspot.fi/2013/06/skinin-harja-ja-hanta.html

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.