lauantai 11. elokuuta 2012

Ihana höpsö heppaseni jolla oli kiire


Nenua kutittaa eikä mamma raavi vaan ottaa kuvia! Voi harmi :)

Tänä päivänä Skinny oli selvästi erityisen ilahtunut kun tulin tallille. Se tuli vastaan laitumelta heti pian sen jälkeen kun ajoin pihaan. Liekö miettinyt, missä olen ollut, kun jouduin pitämään 2 välipäivää. Oli aika sateinen ilma, mutta se taukosi sopivasti kun saavuin. Pollekin oli kuiva kun oli ollut sadetta pitämässä pihatossa. Meillä oli mukava harjaushetki. 

Tuleeko se sieltä aitasta jo?

Juuri kun oltiin lähdössä lenkille, alkoi sataa, ja Skinny sanoi, ettei tykkää kyllä yhtään seisoa harjauspuomilla sateessa ja että hän ei hetkeäkään tässä sateessa kyllä rupea odottamaan. Olin ajatellut nousta suoraan pihasta selkään ja ratsastaa jo koko kävelylenkin. Kuitenkin tuosta Skinnyn sähläämisestä johtuen vähän epäröin ja laitoinkin suitset, kun ajattelin, jos se olisikin jotenkin erilainen tänään. 

Täytyy muuten tähän väliin mainostaa, että löysin kertakaikkiaan loistavan yhdistelmän –ratsusuitset ravisuitsien poskiremmeillä, joihin laitoin alaturpiksen turparemmiksi. Turparemmi on niin löysällä, että suitset voi helposti pujottaa päähän ja ottaa pois tarvitsematta avata turparemmiä ja löyhä turparemmi hoitaa tehtävänsä suitsien paikallaan pitämisessä. Voin suositella :D, tykkään kovasti.

Loistava yhdistelmä ravi- ja ratsusuitsia ;)! (patentti haussa! ;) )

No, takaisin asiaan. Skinny olikin lenkillä varsin kiireinen. Jäin vähän ihmettelemään tuota kiireisyyttä. Se puhisi ja korisi kuin olisi tipahtanut kyseiseen paikkaan ensimmäistä kertaa. Ehkä siitä olikin jostain syystä jännittävää lähteä pihasta minä selässä? Aina ennen on lähdetty taluttaen. 
Kiireisenäkin se oli aika tyytyväinen, mutta silti aikalailla ylivalpas ja olisi selvästi halunnut mennä reippaammin. Kokeilin ihan pienen pätkän hiljaista ravia, se sujui ihan hyvin. Satulaahan ei siis ollut ja Skinnyn ravi ei ole mikään maailman helpoin istua, plus, että minä en ole montaakaan kertaa loppupelissä ratsastanut satulatta. Muutama raviaskel oli kyllä hauska kokeilla.

Huh, mikä lentoliikenne. *puistatus*

Tänään oli hirveästi mäkäräisiä, tai polttiaisia. Huh, niistä huolimatta selvisimme venytyksistä harjauspuomilla. Pistin hupun päähän, ötökkäloimi oli vielä kuivumassa kun oli litimärkä. Lopuksi annoin sen syödä sitä maailman parasta ruohoa tilan pihalla. 

Skinny syö ruohoa tilan pihalla

Asiasta vielä kolmanteen. Olen aika toiveikas hännän suhteen, uusi aine tosiaan tuntuu rauhoittavan kutinaa. Olen havaitsevinani haituvia uudelleen kasvavista jouhista.

Toiveikas häntäparka
Tämmöistä mömmöä pistän häntään päivittäin

Kun vein Skinnyn laitumelle ja kun se käyskenteli omille teilleen, kuului kimeä hirnunta ja Salli laukkasi toisesta osasta laidunta niin että tanner tömisi. Se sai ystävänsä takaisin. Hih, on niillä ihanaa kun saavat olla yhdessä, vaikka Skinny jonkin verran pomottaa Sallia. Silloinkin kun käveltiin lenkkiä, joka kiertää laitumen aidan toisella puolen, niin Salli seurasi laitumen sisäpuolella monena kertana, välillä laukkaillen töminällä perään. 

Salli on kaikkien kaveri

4 kommenttia:

 1. Minä ostin Saaralle nyt tuota samaa tököttiä kokeeksi. Meillä oli alkukesän käytössä pikiöljyseos, mutta silti hepo hankasi häntäänsä. Iho ei onneksi ole ollut rikki missäänvaiheessa mutta jouhia on katkeillut.

  meidän juttuja aiheesta voi lukea täältä:

  http://saarajakassu.blogspot.fi/2012/07/miten-selvita-kesasta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lämpimästi suositella, toivottavasti toimii.

   Ja todellakin, voi taivas mikä purkkisota tämä "kesästä selviäminen" onkaan. Hohhoijaa ;D

   Poista
 2. Hehee, puhinapoika. :D Niitä päiviä vain tulee, eikä syitä pysty kuin arvailemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhinapoika tosiaankin :). Joo, tais tulla päivän sijasta oikeen väliaikaiskausi puhinaa. Josko tätä seuraisi taas normaalimpaa toimintaa ;).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.