lauantai 18. elokuuta 2012

Kuinka korvahupulle kävikään?


Ravistelua


Skinnyllä kutittaa ihan hirvittävästi korvia. Mäkäräiset mönkii sinne ja se raukka ravistelee ja hankaa korviaan tai pyytää rapsuttamaan.

Korvan rapsutusta "raavi raavi raavi"

Korvanjuuressa on ruvet, ei pahat, mutta sitäkin enemmän siitä tuntuu kutittavan. Olen laittanut korvanjuureen samaa ainetta kuin häntään ja harjaan, mutta ei auta -kutiaisikohan niin paljon sisäpuolelta?
Korvan juuressa näkyy rupia kutinan merkkinä

Ajattelin, että jos korvahupun kanssa ötökät ei pääsisi pistämään niin kutina helpottaisi tai häviäisi, kun vanhat pistot paranisivat. Siispä, polle huppu päässä laitumelle…


… Ja seuraavana päivänä se tulee vastaan A) huppu kaulassa...B) huppu jossain pellolla...

Loimi päällä, mutta missä huppu..

Ihastuttavaa :D, ainakin yritin!


Koska vanhasta ötökkäloimesta lähti lopullisesti irti sekä molemmat jalkalenkit, että häntäkappale ja siitä puuttui jo alunperin mahakappale, ostin uuden, ja tuolla kertaa myös vähän erilaisen päähupun. Siinä silmät jää paljaaksi ja hupun kaulaosa tulee loimen kaulaosan alle, joten niskaan ei pääse ötökät.

Uusi ötökkäloimi ja uusi päähuppuNallekarhu :D
Tämä uusi huppu löytyi myös seuraavana päivänä pellosta. Hänellä on siis selvä mielipide näistä hupuista. Joko se tottuu huppuihin tai minä uskon lopullisesti, ettei se vain halua pitää niitä päässään.

2 kommenttia:

 1. Harva hevonen taitaa noita huppuja arvostaa :D

  Meillä se löytyy yleensä roikkumasta turvan päältä niin, että Nette näyttää ihan sarvikuonolta. Sitten sen pitää pitää pöristellä koko ajan kun huppu on sen sierainten päällä, höntti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Netellä jää riisuminen siis puolitiehen ;). Minulla ei ole näistä hupuista ennalta kokemusta niin luulin että hevoset pitää niitä automaattisesti ilman ongelmia. Hyvä tietää, että tämä yksilö ei ole ainot huppua inhoava. -Bessie-

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.