sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ponin kesäpesuOnneksi pesun aikana ylettyy vähän syömään

Kun tuli oikein lämmin ja ihana kesäpäivä, päätin, että nyt on vielä hyvä tilaisuus pestä Skinny-ponny. Tuumasta toimeen..

Jahas, ja kuinka monta litraa vettä tarvitaan yhden hevosen pesuun, jos käytettävissä ei ole juoksevaa vettä? En tiedä, siksi varasin vettä noin 250 litraa :D. Sitä meni vain noin 100 litraa. Raadoin hevoseni hyvinvoinnin eteen ja se ei tällä kertaa ollut tippaakaan kiitollinen. Lähinnä ötököiden takia näytti pitkää nenää ja odotti vain, että toimenpide olisi ohi. Myös valuva vesi kutitti herkkää hipiää. Päänsä se kuivasi lopuksi hyvin perusteellisesti esillä pitämääni pyyhkeeseen. Kyllä siitä tuli taas hieno ja kiiltävä :D.

Kuinka paljon vettä tarvitaan hevosen pesuun? Tässä sitä vettä on 2 saavia plus kymmeniä litroja ämpäreissä

Painesuihkupullo ja shampooämpäri
Taluttelin pesun jälkeen hirnakkaa ja annoin syödä pihalta ruohoa. Lämmin ilma kuivasi nopeasti ja teki harjasta ihanan paksun. Lopuksi pistin ötökkäloimen niskaan ja venyttelin. Seuraavaksi meinasin viedä heppasen suoraan harjauspuomilta laitumelle. Siitä seurasi nelivetostop ja Skinny kysyi ”unohtuikos jotain?” Eli tästä maailman parhaaan ruohon syönnistä on tullut nyt tapa, joka kuuluu sitten jokapäiväisiin oikeuksiin (huom! vapaana siis ja viimeiseksi ennen laitumelle menoa;) )

Laskin Skinnykän pihalle ja menin laittamaan tavaroita aittaan. Pian Skinny tuli katsomaan, että mihin hävisin ja mitä teen, se oikein kurkotteli aitan sisään <3.

"Moi, mitä teet?"

Poitsu aitan ovella

Kuva aitan ovelta. Sinne se lähti taas syömään.

Saatiin myös hieno kiinnitysrengas harjauspuomiin, johon saa nyt aiemmin hankkimani paniikkilukollisen kiinnitysnarun.


Turvakiinnitys

Rengas naruineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.