perjantai 3. elokuuta 2012

ArkiaskareitaOllaan kotiuduttu kesätallille ja koitettu luoda vähän päivärutiineja: Laitumelta mennään harjauspuomille, poistetaan ihottumaloimi ja harjataan, pussataan ja rapsutetaan...
Ekoja kertoja harjauspuomilla. Vähän epäluuloinen katse -"pitääkö tässä seistä?"
...Seuraavaksi kaljuparkaan hännän tyveen (ja vähän harjaankin) uutta kutinaa rauhoittavaa voidetta, jouhiin hännänselvitysainetta ja vielä koko hevoseen hyönteismyrkkyä. Skinny ei tykkää periaatteessa suihkepulloista, mutta on tainnut huomata, että lentoliikenne rauhoittuu sen sumuttamisen jälkeen huomattavasti ja se saa hetkeksi rauhan. Etenkin mäkärät, tai mitkä polttiaiset oikeen onkaan (niitä mikroskooppisen pieniä ja vihaisia ja sitten niitä, jotka on kukkakärpäsen kokoisia, ja yhtä vihaisia) oikein tippuu karvoista kun suihkuttaa. Niille tulee todellakin lentävä lähtö.

Häntäparka :(
Siitä ollaankin lähdetty talutuslenkille. Koska kokeillaan Skinnyn kanssa, sopisiko sille, tai meille, kengättömyys, siltä otettiin jo ennen matkaa kengät pois. Ajatuksissa on kengättömyyden monet edut, vaikka Skinnyllä on tosi hyvät kaviot kengällisenäkin. Jos tämä ei sovi niin kengät saa aina takaisin jalkaan. Meillä kun ei ole mihinkään kiire, niin polle saa nyt totutella uuteen tuntumaan enimmäkseen laitumella. Sen lisäksi ollaan käyty kävelyllä hiekkatiellä. Skinny saa itse valita missä kävelee ja vaihtaa pehmeälle ojanpohjalle tai tien penkalle kävelemään, kun siltä tuntuu. Lenkki on melko lyhyt ja nyt se on koluttu jo niin monena päivänä, että täytyy melko pian etsiä jotain uusia reittejä. Niitä kuulemma on, kun tietäisi missä :D.

Kävelyllä
 Lenkin jälkeen on pysähdytty tilan pihalle syömään ehdottomasti vihreämpää ruohoa kuin aidan toisella puolen. Lopuksi palataan harjauspuomille, jossa vuorossa jalkojen venyttely ja sitten taivuttelu porkkanan kanssa molemmille kyljille ja ylös, sekä kumarrukseen alas -kera etusen noston kanssa että ilman. Lisään tässä vaiheessa häntään rauhoittavaa voidetta ja samoin hyönteismyrkkyä ja puen ötökkäloimen.

Takki päälle niin saa vähän suojaa öttiäisiltä. huom, nyt se seisoo jo irti loimen laitossa ;), eikä karannut heti syömään..

 Rutiineissa on jo edistytty paljon muutaman päivän aikana. Aluksi ei siis ollut mitenkään itsestään selvää, että hevonen haluaa seisoa harjauspuomilla. Yhtenä päivänä siinä ehti jo tulla vetopaniikin poikanenkin, jonka johdosta ostin siihen kiinnitysrenkaan ja paniikkilukollisen narun. Nyt Skinny kuitenkin jo tietää, että kyseessä on paikka, jossa seistään nätisti ja odotetaan. Se on ruvennut hoksaamaan myös, että kun poistun, menen vain hetkeksi sisään viereiseen aittaan hakemaan jotakin hoitotarviketta. Myös taivutukset oli aluksi hankala saada tapahtumaan kun oli vihreää nokan alla. Näitähän olen siis aiemmin tehnyt vain tallikäytävällä. Nyt on niissäkin onnistuttu. 

Ekan päivän pyörimistä -mikä tän paikan funktio oikein on? Miksi se jätti minut tähän?
 Aion myös jossain vaiheessa opettaa Skinnylle paikallaan seisomisen käskystä, niin että hevonen ei heti seuraa jos kävelen eteenpäin, vaan odottaa merkistä kunnes kutsutaan luokse (ks. myöhemmin ilmestynyt postaus aiheesta). Se on vaan vähintäänkin haasteellista tai mahdotonta nyt kun joka puolella on tuota ruohoa vetämässä huomion pois. Ketä siis edes kiinnostaa porkkanapala jonka eteen täytyy tehdä jotain, kun vaihtoehtoisesti voi laskea pään alas ja syödä maailman parasta ruokaa eli ruohoa? Joka vielä tuossa tilan pihalla on ihka oikeaa nurmikkoa, mums! Näihin ”koulutuksiin” palaamme siis mahdollisesti syksymmällä.

Annoin yhtenä päivänä matolääkkeen ja myös uusi väkirehu aloitettiin; Eggermannin DermaVital jolla pitäisi olla suotuisa vaikutus herkkäihoisen ja ihottumahevosen ihoon. Innolla odottelen, tapahtuuko muutosta. Harjauspuomilla huomasin myös tapahtuvan jonkinsortin mäkäräisten joukkohyökkäyksen Skinnyn korviin. Sinne ne mönkivät ja Skinny ravisteli kovasti korviaan. Sitä on myös kutittanut korvan juuresta niin että siihen on jo hankauksesta tulleet ruvet. Ajattelin sitten josko tähän löytyisi helpotusta ja ostin 2 korvahuppua. Toisen, jonka voi laittaa hoidon/lenkin/ratsastuksen ajaksi ja toisen kokopäähupun laitumelle :D.

Ensimmäinen korvahuppu
Toinen huppu käytössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.