torstai 23. elokuuta 2012

Ladon suojissa ötököitä karussa

Mukava harjaushetki (c) Tomi Louhelainen
Luulin tosiaan aiemmin, että latoon tunkee jokaisella kerralla mukaan mäkäräisiä, kuten kävi kavionhuoltopäivänä. Kun sitten shiatsuhoitokerralla niitä ei tullutkaan, sain neronleimauksen hoitaa hepan jatkossa siellä. Voi miten ihana autuas rauha! Skinny oli rento ja nuuhki minua kun harjasin sen etusia. Jopa puhalleltiin pariin otteeseen turpa ja kasvot vastakkain kuten ennen vanhaan. Ei enää levotonta liikehtimistä ja jatkuvaa ötököiden hätistämistä -ihanaa :).

Ladossa on myös kätevä paikka opettaa "temppuja" tai testata opittuja asioita. Nyt onnistuu muunmuassa käskyt "odota", "tule", "takasin" ja "pää alas". Onnistuminen riippuu vähän siitä, kuinka hyvin se keskittyy- parhaimmillaan siis jopa tosi napakasti :). Lenkillä olen opettanut sen myös kävelemään niin, ettei kävele metrin tai parin päässä edellä, vaan minä menen ensin, eikä pollen nenä saa mennä omasta käsivarresta ohi. Ja kun nostan käden sivulle suoraksi, tarkoittaa se seis/hidasta. Tähän on liittynyt meillä myös pieni neuvottelu siitä, kuka ylipäätään menee ensimmäisenä ja minusta tuntui, ettei "tumma ja tulinen oripoika" ollut ihan heti sitä mieltä, että se olisin minä.

Lenkkeilty on kuten tavallisesti. Suurin osa taluttaen, osin ilman satulaa ja suitsia ratsastaen. Meidän lenkin varrella on hyvä vattupaikka -minulle vadelmia ja Skinnylle terveellistä vadelmapensasta... :D.

Vattupuskassa


Olen ollut vähän siinä toivossa, että viimeisiä päiviä viedään ötököiden suhteen ja kohta saa niistä lopullisesti rauhan. Lenkillähän ne ei juurikaan häiritse, kun pysyy liikkeessä..


Tai niin luulin kunnes sitten tuli se kamala päivä: Hirvikärpäsiä! Kokonainen parvi! Ja ennenkaikkea minun lempilenkilläni! Niitä oli jokapaikassa. Kun yritti huitoa pois, ne palasivat takaisin kuin magneetti. Meidän molempien reaktio oli "IIK, äkkiä pois". Hyppäsin selkään ja mentiin paluumatka reipasta passikäyntiä. Skinny olisi halunnut ravata, mutta en olisi pystynyt istumaan niin pitkään sen ravissa, ja passia se pääsi reippaammin kuin tavan käyntiä :D. Se siitä, ettei lenkillä ötökät häiritse. Todella toivon, ettei niitä ole jokaisella tienpätkällä noin paljon.

Varsinainen tyylikuva, riimunnarun pää roikkuu ja muutenkin näyttää siltä että ollaan maalla :D
Ollaan me varsinainen puskaratsukko kun niin helposti molemmat häiriintyy ötököistä. Kohta varmaan lenkkeillään ötökkäloimi päällä? Kun päästiin latoon oli Skinnyssä jäljellä vielä yksi hirvikärpänen. Sen häntä pyöri kuin propeli ja se taittoi itsensä kaksinkerroin ja työnti takamuksensa miltei syliini: "ota äkkiä se pois!" Ja siellähän se iljetys mönki hännänjuuressa. Siitä kärpäsestä tuli muusia -hahaa, ainakin ladon suojissa tuli voitto 1-0.

4 kommenttia:

 1. Hyiiiiii, meilläkin alko hirvikärpäset kiusaamaan. En tiedä kumpaa enemmän, minua vai Netteä. :/
  Vielä eilen löysin toissaipäiväiseltä lenkiltä jääneen hirvikärpäsen Netestä, kun se näytti niin tuskaiselta (hevonen siis).

  Ne on niin ällöjä, yööök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mönkii ja tarraa niin että hevonen on tosiaan kun syyhyn saisi -ei tommosta reaktiota minusta tule edes heinäkuun paarmoista (?). Ja tarvii kyllä hanskat, että viittii niitä edes hätistää tai yrittää liiskata. Kaikenlaisia öttiäisiä sitä onkin! PAh :D

   Poista
 2. Voi apua, olin unohatnut koko hirvikärpästen olemassa olon kun olen tuskaillut viimeisen polttiaisparven kanssa. Kohta ne löytää tiensä tännekkin, ollaan todennäköisesti pohjoisemmassa kui te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tismalleen noin minäkin ajattelin, en muistanut ollenkaan. Vitsaus toisensa perään ;). Mutta hirvikärpäset taitaakin olla viimeinen ötökkäongelma. Siinä se kesä sitten olikin. "Nauti" vielä..ööh ei polttiaisista, mutta sanotaanko hirvikärpästen poissaolosta :D

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.