torstai 11. lokakuuta 2012

Herra oloneuvos ja rennonlötkö pihattoelämä


Seuraavassa kuvassa näette täysin pihattoelämään sopeutuneen oloneuvoksen, joka mielellään tarkastelee ympäristöä mökissä ollessaan pistämällä päänsä muovioven välistä. Pihatto- oloneuvous on täyttä hevosen elämää parhaimmillaan. Nyt onkin tarkoitus fiilistellä melkein 3 kuukauden ihanaa pihatto-elämää ennen lähestyvää muuttoa talvitalliin.

"Hei, hauska tutustua, olen herra oloneuvos, emeritusprofessori-oloneuvos"
Olen pitänyt tosi tärkeänä, että Skinnykkä on saanut kamun kanssa elelellä isoissa tiloissa ulkona. Saanut itse mennä sisälle pihattoon suojaan kun haluaa, olla ulkona kun haluaa. Saanut paljon liikuntaa kuin vahingossa -liikuskelevathan ne jatkuvasti syömässä. Juuri tällainen käyskentely ja jatkuva syöminen kun on hevoselle ominaista ja terveellistä. Spurttia saavat ottaa keskenään milloin siltä tuntuu ja tie on sitä varten auki melkeen taivasta myöten, ainakin riittävästi. Se on saanut elää onnellista hevosen elämää ja siitä olen onnellinen.

"Näetkö, että minä olen juuri kauneusunillani omassa talossani ja haukottelenkin oikein makeasti? Mutta mitä, onko ulkopuolella joku kaksijalkainen? Kun jotain kiinnostavaa ilmenee, näin tottuneesti siirtelen muoviovea nykyisellään. -vertaahan siihen kun muutin kesämökkiin heinäkuussa, silloin piti kerätä todenteolla rohkeutta ja vauhtia, jotta uskalsi kulkea ovista"
Koska on siirrytty kengättömyyteen, on pihatto ollut loistava ympäristö senkin kannalta. Kengättömyys mm. parantaa jalkojen verenkiertoa (tai voisiko sanoa, palauttaa sen normaaliksi) ja kavionkin aineenvaihduntaa, ja liikkumisen mahdollisuus täydentää tätä vaikutusta. Seuraavaksi vielä lisää kuvia..

Sieltä hän saapuu laitumen alaläänille
Herra poni hevosen elementissä eli laiduntamassa


Tässä on ponit ladon(=syksyisen hoitopaikan) takana

Pihaton alapuolista laitumen osaa kera ponien

Pihaton yläpuolelle jäävää laidunta

Pihatto yläpuolen lääninosasta katsottuna
Meidän ladon hoitotila, jossa olen kesäkelien loputtua hoitanut hepan
Miinuspuoliakin tietysti on nyt syyskeleillä. Nyt syys-lokakuun vaihteessa on ollut niin kosteaa, ettei mikään enää ole kuivunut. Sopivasti sattui näin, että saan varusteet vietyä viimehetkellä "turvaan" uuteen tallipaikkaan. Uudessa tallissa meitä odottaa juokseva lämmin vesi ja pesupaikka, valaistu talli, lämmitetyt varustehuoneet, kenttä, maneesi ja kengättömälle ehkä parhaimmat maastopohjat mitä voi toivoa :D. Vaikka on haikeaa luopua Skinnyn kesäkodista, niin eiköhän nyt ole sen aika.


Suurin osa kuvista on otettu 4.syyskuuta. Jos tilan omistaja lukee tämän niin tätäkin kautta lämpimät kiitokset siitä että saimme nauttia näistä puitteista kesän ja näin pitkän syksyn.

10 kommenttia:

 1. So beautiful pictures! Espacially those in the woods! Feel so lycky to have found you, both of you :)<3 T
  Sky looks so happy and I hope you are to! I always will miss him a bit, but now I know that he will have a long lasting, superhome! :D You take so good care of him, and I can tell all the way from here that he likes you as much as you like him.
  Thank you Pauliina! I miss you to :) Hope to be able to visit you some time on!
  Big hugs!! /Katrin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you I feel it too. So nice to have you writing here <3. You are welcome to visit us, we will just plan everything together :D! Like we did this whole thing too ;). I have thought about you and wonder how are you. Haven´t got any time to translate the texts to swedish blog but you can at least see the pictures here. Kram!

   Poista
 2. Pihatossa on muitakin hyviä puolia kuin vain hevosen henkinen hyvinvointi. Pihatossa elävät hevoset sairastelevat vähemmän ja niiden oppimiskyky on parempi kuin paljon tallissa aikaa viettävillä hevosilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että näitä on tutkittu, tuon terveysvaikutuksen olinkin lukenut jostain mutta oppimiskyvynkään suhteen ei mikään yllättävä tulos :). Pihaton plussapuolista syntyisi pitkä lista, tai jos ei pitkä niin sitäkin merkittävämpi :)

   Poista
 3. Törmäsin blogiisi ja liityin lukijaksi luettuanu parin kuukauden tekstit läpi. Sopiiko linkata omaan blogilistaan? http://cummikarhun.blogspot.fr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii toki ja mukava kuulla, että jaksoit tehdä moisen luku-urakan :D, siinä on ollut kahlaamista :).

   Poista
 4. Tuolla oli kyllä aivan mahtavat oltavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niin oli, että ei ehkä ihme että meikäläisellä on ollut henkisiä sopeutumisongelmia :D, vaikka hyvät puolensa uudessakin paikassa. Ehkä päästään tuonne tämän kesäiseen paikkaan vielä ensi kesänä... mutta vuodenaika kerrallaan :D.

   Poista
 5. Mistä olet ostanut nuo hevoslenkkarit ja minkä hintaiset ovat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut ne Niilolan hevoshuoltamolta, kun sieltä sai myös sovituspalvelun. Mutta tuotteita myy myös Vainikan aitta: www.vainikanaitta.fi
   Enää en muista tarkkaa hintaa ja tosiaan kun ostin samalla säärystimet, kyllä nuo Simple-lenkkarit maksoi parilta yli 100€ muistaakseni. On yksinkertaiset laittaa jalkaan, siitä plussaa :). Aluksi oli aika rävellystä mutta nopeasti siihen oppi.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.