keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ja ei kun Syömään!


Skinny ajattelee: "Nam, ruokaa, siinä se meikäläisen kuppi on"
Ruokinta on tietysti yksi päivän kohokohdista. Tässä yllä olevassa kuvassa Skinny menee hyvin iloisena ja määrätietoisena kupilleen... Mutta mitä tapahtuu taustalla? Salli ei huomannut, että jätin sen kupin jo maahan (se jota Skinny lähestyy), enkä minä huomannut, että se tulee kintereilläni yhä eikä jäänytkään kupilleen kuten tavallisesti. Se luuli, että kädessäni oleva kuppi on sen ja Skinny taas luulee, että maassa vapaana olevan kupin täytyy olla sen.


Salli on kimpussani kuin iilimato, ja haluaa kädessäni olevan kupin, eikä se tajua tietenkään tilannetta lainkaan. Menen siis ottamaan koko tilanteen uusiksi ja otan molemmat kupit pois. Salli seuraa perässä (ks yllä olevassa kuvassa oikealla takanani)....
.. ja siitäkös Skinny-pomo saa aiheen tehdä selväksi kuka määrää ja kuka käskee. Ensin luimistus Sallille (ks. kuva yllä) ja sitten lähtee niin komeasti hammasta ja luimukorvaa että Salliressu saa äkkilähdön (ks. kuva alla)..Ehkä rajun näköistä ajojahtia, mutta todellisuudessahan niillä ei ole edes tarvetta ottaa fyysistä kontaktia. Näin ne vaan kertovat toisilleen, missä mennään. (Vaikka ei Skinnyn tarvisi ihan noin voimallisesti varsaa pomottaa!??)
Vielä pientä varmistelua, kuka liikuttaa ketä. Salli-varsa menee kuuliaisesti minne käsketään

Loppu hyvin kaikki hyvin. Kuin raviradalla lähtövolttia äsken ottaneet hevoset ymmärtävät, että ruokaa saa rauhallisemmalla asenteella (tänäänkin!), niin tässä nyt siis oikealla edessä Salli syömässä ja minä antamassa Skinnylle sen ilta-aterian. Syötyään ne nuolevat kuppinsa ja sävyisästi vaihtavat vielä kuppeja, josko kaverilta olisi jäänyt kupista jotakin huomaamatta :D.

Salli-söpöläinen syömässä, mums mums
 Minusta on ollut kiva, kun tällä kesätallilla myös minä saan antaa ruokia silloin kun olen paikalla -täysihoitotallissa kun se ei välttämättä ole mahdollista. Nyt Skinny on ehkä miettinyt, että "jaa tuokin on semmoinen ruokkija-ihminen, ehkä se on jotenkin keskeinen tässä elämässä?" Olen kyllä kuullut Sallin omistajalta että joskus Skinnyä ei edes kiinnosta hirveästi tulla kupilleen jos on juuri toisessa päässä lääniä menossa tuoreen syöminen... Eli hevosen elämän keskipiste- syöminen, näyttää olevan hyvin hanskassa täällä. Näin se on... Hyvä ruoka, parempi mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.