perjantai 5. lokakuuta 2012

Metsässä auringonlaskun aikaan


Vuolussa kavioista lähti sittenkin vähän liikaa, kun Skinny alkoi arastella hiekkatietä :(. Säteen pintaan jäi varmaan liian vähän tavaraa, kun se oli pääasiallinen paikka, josta kengittäjä vuoli. Arkomisesta johtuen risteiltiin lähimmässä kuusimetsässä. Siellä pohja on hyvä ja pehmeä, eikä se "arastuta". Kuitenkin risut, kannot ja etenkin mahdolliset sammaloituneet risukot vaatii kyllä varovaista ja malttavaa menoa.


Tuon alueen metsäautotiet ei ole onneksi niin vanhoja, kuin toisen metsän, jossa käytiin viikko sitten. Siellä toisessa kuusimetsässä oli pelottavan paljon lahonnutta puuainesta, jonka peitti sammal. Siitä johtuen hyvältä näyttävä pohja olikin yllättävän upottavaa. Mentiin siellä silloin pieni pätkä ekaa (ja viimeistä) kertaa taluttaen, ja katsottiin eteneminen askel askeleelta, jotta ehti aina huolellisesti nostaa jalan mahdollisesta "kuopasta". Siellä tuli oikeasti välillä mieleen, että onko tämä A) hyvä paikka harjottaa koordinaatiota, vai B) paikka, jossa saa huonolla tuurilla jalat hajalle.

Skinnykkä saa porkkananpalan kun on rauhallinen risukossa :)
Skinny on kyllä aika viisas ja malttava noissa hankalissakin paikoissa, kun sitä estää/rohkaisee olemaan hätäilemättä.Oltiin pitkästä aikaa liikkeellä ilman ötökkälointa :). Tuossa lähimmässä kuusimetsässä ei ole hirvikärpäsiä, mutta heti tien toisella puolella olevassa metsässä niitä taas on. Sielläpä ne on, missä on hirviäkin ollut.

Metsästä pois ja pihatielle
Ratsastus auringonlaskuun

PS. Olen niin tyytyväinen meidän kuvatilanteeseen, että tähänkin piti vielä valita julkaisun jälkeen yksi uusi kuva lisää. Toivon vain, ettei kuvien lisäys (tai kirjoitusvirheiden korjaus, jota myös yritän harrastaa) näytä kirjoitusta joka kerta uutena bloggerissa. Mitenhän mahtaa olla?

4 kommenttia:

 1. Onko skinny ollut kauankin kengättä? Arkominen voi johtua myös ihan vaan tottumattomuudesta tai sitten sienestä. Toki myös siitä, että kaviossa on liian vähän tai liikaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut kengätön kuin 26.7. alkaen :). Ja hiekkateiden suhteen meni jo hyvin ennen tätä uusinta vuolua. Välillä vuoli kengättömiin erikoistunut ja silloin ei huomannut mitään muutosta arkomisen suhteen. Sienen suhteen ei ole ollut muutosta kuin parempaan päin, joskin silläkin voi osansa olla.. eihän se sieni kaviossa ole ilman seuraamuksia :(.

   Poista
 2. Pakko kysyä että asuvatko hevosesi Marjovaaran Issikkavaellusten entisellä tilalla? Tosi tutuilta näyttää maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tilan entistä nimeä, mutta issikoita siellä on joskus ollut, joten on hyvinkin mahdollista, että olet käynyt noissa maisemissa ratsastamassa :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.